Το Ωδειο
Online Τμήματα
Online Πτυχία
Επικοινωνία

Ωδείο Κεντρική σελίδα

Παρουσίαση

Η Μουσική Εκπαιδευτική Εταιρεία

δημιουργήθηκε το 1985 με την προτροπή και την υποστήριξη όλου του τότε καλλιτεχνικού γίγνεσθαι. Η πρώτη εστία έρευνας για τη μουσική εκπαίδευση στον ελληνικό χώρο. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ήρθαν οι πρώτες επιτυχίες. Οι πρώτοι φοιτητές που μπήκαν στο, πρώτο και τότε μοναδικό, Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η απόλυτη επιτυχία στους διαγωνισμούς του δημοσίου, η διεθνής αναγνώριση, η επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων της και τόσα άλλα, απόρροια όλα της συνέπειας και της ιδρυτικής φιλοσοφίας της.

Κάτοχος πολλών και σημαντικών ευρεσιτεχνιών στον τομέα της μουσικής εκπαίδευσης και τεχνολογίας έχει να επιδείξει πλήθος επιτυχημένων και πρωτοποριακών συστημάτων.

Ο κύριος σκοπός της εταιρείας είναι η διδασκαλία της μουσικής σε όλες τις μορφές της και τα επίπεδα. Πρωταρχική μέριμνά της είναι η σύνδεση της διδασκαλίας με τη σημερινή μουσική πρακτική και πραγματικότητα. Για τον λόγο αυτόν έχει καταρτίσει ειδικό πρόγραμμα σπουδών ώστε ο απόφοιτος των Ωδείων της Μ.Ε. να είναι σε θέση να εργαστεί οπουδήποτε απαιτείται η παρουσία ενός καταρτισμένου μουσικού, εκτελεστή, συνθέτη ή καθηγητή. Ταυτόχρονα έχει μεριμνήσει, μέσω του προγράμματος, ώστε ο σπουδαστής να πάρει τη γενική εκείνη μόρφωση που απαιτείται για μια πλατύτερη αντίληψη των πραγμάτων και την κοινωνική εδραίωσή του ως σοβαρού και αξιόπιστου ανθρώπου και καλλιτέχνη. Με τον τρόπο αυτό προσδοκάται η αναβάθμιση του λειτουργήματος των αποφοίτων του Ωδείου και η αποκατάσταση του ρόλου τους στο σημείο που πραγματικά τους αρμόζει.

Απόδειξη της συνέπειας και της αποτελεσματικότητας που διέπει τη λειτουργία της είναι το σύνολο των επιχειρήσεων που δρουν επί εικοσαετία – στην Ελλάδα και το εξωτερικό– βασιζόμενες στα συστήματα και την οργάνωση που προσέφερε καθώς και τα πρότυπα οργανωμένα ωδεία που διατηρεί για πάνω από είκοσι χρόνια με συνεχή βελτίωση και ανάπτυξη του κύκλου εργασιών τους.

Ειδική προσοχή έχει δοθεί ώστε οποιοσδήποτε σπουδαστής -ακόμα και αυτός που θα ασχοληθεί εντελώς ερασιτεχνικά- να αποκομίσει όλες εκείνες τις ικανότητες και τα στοιχεία που θα βοηθήσουν στη διαμόρφωση μιας υγειούς και ισορροπημένης προσωπικότητας.

Η υιοθεσία του συστήματος Music Academy ήρθε να προσθέσει καταιγιστικές εκπαιδευτικές επιτυχίες μια και αυτή τη στιγμή είναι το μοναδικό σύστημα στον κόσμο που απολύτως στοχευμένα διδάσκει κάθε σπουδαστή σε λιγότερο από το ένα τρίτο του χρόνου που χρειαζόταν μέχρι τώρα.